Iată cum poți să-ți alegi tapetul potrivit: 

Tapetul este o soluție de impact atunci când vrei să schimbi aspectul unui interior și să creezi un spațiu cu totul unic. Alegerea tapetului potrivit însă, poate părea uneori destul de grea, mai ales când există nenumărate modele, culori și tipuri diferite.



# 1 - Cunoaște-ți spațiul


Chiar dacă primul sfat poate părea evident, este cu siguranță cel mai important, pentru a face alegerea potrivită.
Întreabă-te, pentru ce va fi folosită camera pe care urmează să o decorezi?

Ca și regulă de bază, dormitoarele au tendința de a solicita modele minime, senine și nuanțe liniștite, care creează un mediu cald și romantic. Dacă tapetezi o cameră de zi poți folosi modele mai îndrăznețe pentru a crea o energie plină de viață. Pentru bucătărie poți folosi tapetul cu forme geometrice, dungi, cercuri și pătrate sau un tapet îndrâzneț, care va da o pată de culoare spațiului. Tapetul folosit pe hol, trebuie să fie în ton cu restul locuinței. Pentru camerele mici se folosesc, de regulă, culori deschise.


#2 – Determină stilul


Gândește-te cu atenție la starea de spirit pe care dorești să o creezi și ia în considerare stilul camerei pe care ai de gând să o decorezi.


Dacă stilul pe care îl alegi este romantic, încearcă un tapet delicat, floral în culori pastelate. Acestea pot conferi un aer fermecător. 


Comandă de aici


Dacă spațiul este contemporan sau modern, fii curajos și ia în considerare forme geometrice îndrăznețe sau imagini florare de mari dimensiuni. Iar dacă ești un iubitor a trendurilor actuale, nu te feri de modele cu dungi, sau designuri realistice, cu efect de poster. 

 

Comandă de aici


Dacă spațiul este tradițional, alege un tapet clasic. Acesta se potrivește perfect cu mobilierul și decorul tradițional, oferind un plus de eleganță interiorului. Dacă îți place stilul clasic atunci optează pentru un tapet din categoria baroc, cu forme mari, bine definite. Nu uita să încadrezi tapetul în același stil cu perdelele, draperiile și covarele. Dacă ai decoruri cu lemn, poți alege un tapet cu imprimeuri orientale, iar culorile pot fi, de exemplu, auriu, gri, maro și bej. 


Comandă de aici 


#3 – Alege tipul de tapet


1. Tapet de hârtie – Această variantă este mai accesibilă la preț, este un tapet semilavabil care se curăță cu burete uscat sau foarte puțin umed.


2. Tapet viles – Permite montajul cu ușurință datorită suportului din fibre nețesute care nu necesită înmuiere. Acesta nu se întinde și nu se încrețește, permite peretelui să respire reducând astfel riscul de condens.


3. Tapet vinil – Acest tip de tapet este lavabil și superlavabil, adică, se poate curăța cu burete, pânză umedă sau chiar cu perie și este rezistent la zgârieturi.


#4 – Fii creativ

Tapetul te poate ajuta să îți exprimi creativitatea în camera ta, creând astfel un spațiu cu totul unic. Lasă-ți imaginația să zburde și experimentează cu diferite culori și texturi de tapet, posibilitățile de combinare fiind nelimitate.


Dacă ești curajos poți încerca să folosești tapetul chiar și pe mobilier sau ca bordură decorativă.
Iar dacă îți rămân câteva bucăți de tapet, le poți folosi într-un mod original și creativ creând diferite accesorii și decorațiuni precum: tablouri pentru pereți, cutii de cadouri colorate sau suporturi pentru pahare.


Așadar, dacă ţi-au plăcut ideile noastre, te invităm să-ţi alegi modelele preferate de tapet de pe www.sndeco.ro