Pentru a vă bucura mai mult de ferestrele dumneavoastră trebuie respectate câteva indicații privind curățarea suprafeței ramelor. Acestea indicații sunt valabile atât pentru ferestrele PVC albe, cât și pentru cele. 

IMPORTANT! ÎNDEPĂRTAȚI FOLIA DE PROTECȚIE IMEDIAT DUPĂ MONTARE!

Folia de protecție vă protejează ferestrele față de deteriorări. Durata de viață a foliei este planificatã numai pentru perioada fabricării și montării ferestrelor. Îndepârtați numaidecât această folie dupã montarea ferestrei! Cu cât mai mult sunt expuse profilele cu folie de protecție la soare, cu atât mai greu se pot îndepărta, până la un punct, când nu mai este posibil acest lucru.


Influentele de mediu, combinate cu o curàtare deficitarà sau lipsa curâtárii, pot cauza daune permanente pe suprafata profilelor (precum, de ex, decolorarea a profilelor). Influentele de mediu sunt de ex. polenul si, îndeosebi la instalatiile feroviare, particulele de ruginã, gudron sau fier, precum praful industrial, particulele de funingine si îngrãsâmintele pentru gazon cu continut de fier.


CURĂȚAREA FERESTRELOR DUPĂ MONTARE

Curățarea în caz de murdărire cauzatã de ciment, adeziv pentru gresie, tencuială minerală sau vopsea pentru fațadă (este posibilă la ferestrele albe, și colorate):

- Clătiți suprafața cu apă caldă și curățați cu detergent (în mod ideal pH-neutru) înmuiați murdăria cca. 5 min și pulverizați pe ea apă caldă în mod repetat.

- Apoi ștergeți murdările de pe fereastră cu o perie moale și clătiți din nou cu apă caldă.


Curățarea în caz de murdărire cu spumă PU, paste de etanșare sau diferite tencuieli de rășină (la ferestrele albe neacoperite, la suprafețele colorate curățarea este posibilă limitat):

- Înlâturați cu grijă murdăria acționând din lateral cu un șpaclu semidur.

- Ștergeți ulterior cu o lavetă umedă.

- Eliminați cu grijă resturile de adeziv de pe suprafețele de sticlă cu o lama de ras pozitionată oblic. 




CURATAREA REGULATA


Ferestrele din PVC trebuie curatate regulat, sau in caz de murdarii vizibile. in mod normal, pentru curatarea suprafetelor netede, fara porozitate si igienice aveti nevoie numai de o solutie slaba de spalat vase (ideal pH-neutru) cu cateva picaturi in cel putin un litru de apa calduta si o laveta moale. Murdariile generale cauzate de praf si ploaie pot fi inlaturate astfel rapid. in caz de murdarie solidificata este posibila o curatare repetatã cu produse obisnuite de uz casnic, pe baza de agenti tensioactivi. In cazul ferestrelor colorate aceste produse trebuie sã fie avizate in mod expres pentru suprafetele „ acrilice".





INDICATII SUPLIMENTARE PRIVIND CURATAREA


Solutile de curtare pot actiona diferit asupra profilelor PVC. In caz de murdarie solidificata, se vor utiliza numai solutiile de curatare avizate de câtre o firma autorizat. Respectati instruc-tiunile de dozare ale producatorului.


Trebuie eliminate numaidecat si murdäriile care nu sunt provocate de fenomene meteorologice naturale, precum de ex. in caz de contact cu crema de protectie solara, trebuie curatata imediat suprafata.


Daca doriti sa faceti acest lucru foarte bine si in siguranta, procurati solutile de îngrijire speciale recomandate de furnizorul dumneavoastra de ferestre.

Informatii detaliate privind rezistenta profilelor de ferestre din PVC in caz de solicitare prin solutii chimice putti cere de la firma autorizatà pentru comercializarea ferestrelor PVC.




SUGESTIE!


Spalati ramele ferestrelor inclusiv garniturile cu apã curata! in cazul in care pe ramà râmâne un amestec de murdarie, solutie de curatare si apa, atunci apa se evapora si combinatia de solutie de curâtare si murdarie se poate intipari pe suprafata. Nu toate produsele desemnate ca find solutii de curätare pentru suprafetele din PVC sunt intocmai adecvate. V rugam sa respectati urmatoarele indicatii:


+ Mijloace adecvate sunt, de exemplu:

  • Solutia de spalat vase (ideal pH-neutru)
  • Solutia universala de curtare neutra, slaba
  • Solutia de curtare recomandatde producatorul ferestrei
  • Solutia de curâtare pentru sticle, fàrã alcool
  • Apa curata

- Nu sunt adecvate:

  • Solutile de frecare care ataca suprafata sau substantele chimice, precum diluantul, nitrati, benzina, otetul, dizolvantul pentru lacurile de unghii, alcoolul sau produsele similare (Atentie! Nici ca ingredient in solutile de curatare)
  • Solutia de curàtare cu aromã de portocale/lamâie
  • Solutia cu continut amoniac, amoniac lichid
  • Solutia cu continut de sulf (solutie de curatare pentru gresie)
  • Solutia de curtare nisipoasa sau de frecare
  • Mijloace auxiliare, precum burete de otel sau curatator de oale abraziv


URMARILE ERORILOR DE CURATARE SI DE INTRETINERE:

Prejudiciile care pot aparea in caz de o curatare si ingrijire deficitara a unei ferestre din PVC si nu constituie obiectul garantiei.


Produsele noastre, uși de intrare și ferestre le puteți descoperi pe: https://sndeco.ro/usi-exterior și respectiv https://sndeco.ro/ferestre-pvc