Deci, ce este mai exact opacitatea?
Opacitatea se referă la cantitatea de lumină care trece printr-o țesătură. Țesăturile transparente permit intrarea celei mai mari cantități de lumină într-o cameră, dar oferă cea mai mică intimitate. La celălalt capăt al spectrului, țesăturile de tip opac/blackout blochează aproape toată lumina care intră într-o cameră și oferă cea mai mare intimitate.

 

Alegerea țesăturii potrivite

Rețineți că, în timp ce fiecare material oferă un anumit nivel de control al luminii, tipul de țesătură și culoarea pe care o alegeți vor avea un efect semnificativ asupra luminozității sistemului de umbrire. De asemenea, există multe opțiuni suplimentare care vă pot ajuta să creați mai multă intimitate, indiferent de materialul pe care îl alegeți.


Înțelegerea diferitelor niveluri de opacitate

Dacă nu sunteți familiarizat cu opacitatea țesăturilor, s-ar putea să alegeți din greșeală o țesătură care nu oferă atât de multă intimitate pe cât v-ați așteptat. Așa că haideți să analizăm fiecare nivel de opacitate mai în detaliu.




Țesăturile transparente lasă să pătrundă cea mai multă lumină în camera dvs., dar, deși reduc o anumită strălucire, nu sunt concepute pentru intimitate.



Țesăturile semi-opace lasă să intre doar atât cât să lumineze un spațiu, dar vă vor bloca privirile și îi vor împiedica pe ceilalți să vadă interiorul (deși se vor putea distinge în continuare umbrele obiectelor).


 


Țesăturile opace vor bloca aproape toată lumina să intre într-o cameră și vor oferi o intimitate optimă. Țineți cont, totuși, că va fi mai greu să vă luminați spațiul cu lumină naturală, cu excepția cazului în care acestea sunt parțial sau complet deschise.

După cum sugerează și numele, sistemele de umbrire opace/blackout creează cel mai înalt nivel de întuneric prin blocarea aproape a întregii lumini care intră. În plus, acestea oferă intimitate completă pentru orice cameră din casa ta.


 

Opacitate în toată casa

Atunci când vă decideți ce material să alegeți, luați în considerare cerințele de intimitate și de control al luminii din camera dvs. Țesăturile transparente care nu oferă prea multă intimitate sunt opțiuni excelente pentru încăperi sau activități care nu vă îngrijorează prea mult ca oamenii să vadă, cum ar fi camerele de zi. Pe de altă parte, țesăturile semi-opace și opace sunt ideale pentru dormitoare, băi și camere tehnice, unde doriți mai multă intimitate și capacitatea de a bloca aproape toată lumina care intră. 


 


Pentru a vă ajuta mai bine în găsirea opacității perfecte pentru sistemele dvs. de umbrire, contactați unul dintre reprezentații noștri și vă vor îndruma pas cu pas spre o alegere perfectă!